top of page

10 korakov, kako najti odličnega poročnega fotografa

Updated: Jun 9, 2020 

Vaše poročne fotografije so nekaj, kar boste hranili za vedno. Zato morate poskrbeti, da boste našli popolnega poročnega fotografa.


Ko se medeni tedni končajo, pride trenutek, ko boste prejeli vaše poročne fotografije. Sprehod po ulici, ponosen objem z očetom, razrez torte, fotografiranje z družicami,.. lahko se ozrete na vse te posebne trenutke in se spomnite enega najsrečnejših dni svojega življenja - ne samo zdaj, ampak tudi v prihodnjih letih.
Sledite tem navodilom in poiščite popolnega poročnega fotografa, ki bo ovekovečil vaš dan.


1. Korak: Poiščite vaš slog

Preden pričnete raziskovati teren, se morate najprej odločiti, kakšno fotografijo imate najraje. To vam bo olajšalo delo in pomagalo ugotoviti, kakšen tip fotografije želite za svojo poroko. Naj vas navdihne! Preživite čas za raziskovanje vseh vrst slik, ki jih imate radi, od posnetkov dekorja do mnenj strank. Če imate dobro zbirko navdihujočih fotografij, poskusite zožiti tisto, ki vas pritegne, in analizirajte, kaj se vam in partnerju zdi najbolj pristno. Morda so to formalno oblikovani portreti, klasični fotografski slog ali lifestyle fotografiranje. Če imate radi ostre in visoko kontrastne posnetke, je fotograf z občutkom za dramo morda prava izbira za vas. Ne pozabite, da vam ni treba biti omejen na določen slog, saj lahko številni poročni fotografi ustvarijo kombinacijo portretnih in dokumentarnih posnetkov, mešanico črno-belih in barvnih slik ipd. Če pa imate radi določen slog, se je potrebno osredotočiti na fotografe, ki so v njem specializirani.